Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 27 maart 2019

Brasserie De Lange Duinen: tijd voor iets nieuws?

‘Tijd voor wat anders in Brasserie de Lange Duinen?’ Dat was de vraag die het AD onlangs in een poll aan haar lezers stelde. Uitslag: 71 procent stemde ‘ja’. De brasserie wordt al tien jaar gehuurd van de gemeente en volgend jaar loopt het contract af. De gemeente heeft het contract met de huidige huurders opgezegd om ook andere exploitanten een kans te geven.

Een mooie gelegenheid om te kijken naar hoe de exploitatie ook anders zou kunnen. De brasserie ligt op een van de mooiste toeristische punten van Soest. Vanuit de omgeving komen er veel bezoekers om van onze duinen te genieten. Het zou mooi zijn als de brasserie een gastvrije, vriendelijke plek wordt met ruime, vaste openingstijden. Het hoeft geen sterrenrestaurant te zijn. Maar wel een plek om even bij te komen na een wandeling, met een afwisselend assortiment en mooie (streek)producten. Een visitekaartje voor het prachtige Soest. Uitnodigend voor toeristen maar ook om er als Soester af te spreken.

Wij zijn het eens met de stappen die de gemeente nu heeft gezet. Vanzelfsprekend blijven we het verdere verloop kritisch volgen. Samen kunnen we ook dit stukje Soest nog beter maken.