Steun ons en help Nederland vooruit

Tineke Flinterman

Gemeenteraadslid

58 jaar

Soest

Portefeuille

Tineke is woordvoerder op de volgende onderwerpen:

  • Asielzoekers
  • Dienstverlening
  • Natuurontwikkeling
  • Werk en Inkomen
  • Economie
  • Milieu en energietransitie
  • Kunst en cultuur
  • Project Dalweg

Even voorstellen

Al ruim 22 jaar woon ik in Soest, met veel plezier. Samen met partner Paul (kunsthandelaar en -taxateur en founder van Swarte Os Speciaalbier) en dochter Renée (inmiddels student in Utrecht). Ik heb een eigen bureau in design en communicatie in Amersfoort, en werk voor een diversiteit aan klanten.

WAAROM RAADSLID…

In mijn loopbaan en persoonlijke ontwikkeling heb ik een breed portfolio aan kennis en (levens)ervaring opgebouwd. Waar ik in de projecten die ik als ondernemer uitvoer helaas maar beperkt gebruik van kan maken. Ik heb veel gewerkt voor en met MKB-ondernemers. Maar ook voor overheid en non-profit organisaties. Waarvoor ik o.m. projecten over mobiliteit, biodiversiteit en ondernemerschap heb uitgevoerd. Naast deze vooral kortlopende opdrachten – waar mijn aandeel eindigt zodra de deadline gehaald is – zou ik ook erg graag een lange-termijn aandeel in verandering en ontwikkeling van mijn eigen gemeente leveren. Een zinvolle inbreng om van Soest een nog prettiger woonomgeving te maken.

Verder wil ik graag een bijdrage leveren aan het openbreken van de gemeentelijke politieke ‘bubbel’. Teveel inwoners van Soest voelen zich niet betrokken bij de gemeente en de politiek. In een lokale democratie wil je (juist als D66) dat burgers gemotiveerd zijn om mee te denken over het oplossen van problemen in hun eigen woonomgeving. En zich gestimuleerd voelen eigen initiatieven te ontwikkelen.

Daarnaast ben ik gemotiveerd om de kloof te verkleinen tussen hoogopgeleide burgers die prima mee kunnen komen in onze complexe samenleving en de mensen in onze gemeente voor wie de ontwikkelingen te snel gaan en die af dreigen te haken. Het lijkt me als raadslid een uitdaging daar invulling en uitvoering aan te geven. Samen als team aan het werk om de gemeente als service-organisatie maar ook D66 als partij dichter bij de kiezers te brengen.
Ik kijk er naar uit u te mogen ontmoeten!

Meer van Tineke Flinterman